SaaS Financials voor start- and scale ups in de SaaS industrie

SaaS challenges

Software as a Service (SaaS) bedrijven hebben een toekomstbestendig bedrijfsmodel voor schaalbare gestandaardiseerde IT oplossingen. Juist deze schaalbaarheid kan leiden tot ‘groei’problemen, zoals gebrek aan groeikapitaal, te weinig inzicht in SaaS KPIs (e.g. MRR, churn, CAC/LTV), ontoereikende managementinformatie en ontoereikende dynamische begrotingen. In de start-up fase zijn deze uitdagingen nog redelijk te managen, vanaf de scale-up fase is controle en inzicht essentieel om verantwoord te kunnen groeien.

SaaS CFO

Een SaaS CFO met de juiste kennis en ervaring zorgt ervoor dat het management tijdig wordt voorzien van de juiste management informatie en een strakke financiële organisatie. Zodat het management zich kan focussen op groei. In de start- en scale-up fase is dit vaak geen fulltime bezigheid, maar wel een taak voor een echte (vaak dure) financial. Een ideale oplossing hiervoor is dus bijvoorbeeld een parttime Saas CFO, al zijn deze moeilijk te vinden.

Wat mag u verwachten van uw SaaS CFO:

  • Verregaande kennis van SaaS metrics (e.g. MRR, CAC/LTV, churn, renewal rate)
  • Expert op inrichting van strakke processen, maximaal gebaseerd op automatisering. (administratieve-, inkoop-, verkoop- en HRM processen)
  • Verregaande kennis van specifieke management rapportages, gebaseerd op de behoeften van alle stakeholders
  • Sterk in risicomanagement, zodat uw bedrijf in control blijft en de capaciteit optimaal blijft gebruiken
  • Sparringspartner voor het SaaS management én de stakeholders met een hoog kennisniveau
  • Kennis van innovatieve kredieten, zodat u maximaal gebruik kunt maken van uw groei potentie.
  • Kennis van internationalisering

Waar vindt u uw SaaS CFO?

Een SaaS CFO van BincQ is bij uitstek geschikt vanwege de perfecte prijs-kwaliteit verhouding en het flexibele samenwerkingsmodel. Bij BincQ vindt u uw SaaS expertise, hoge flexibiliteit, geen langdurige contracten en een vast transparant maandelijks tarief. Maak vrijblijvend kennis, en neem contact met onze SaaS expert:

Stef Kanen

+31 (6) 1429 5461

stef@bincq.nl

Financieel Management | BincQBincQ is úw Business Controller en Sparring Partner die u voorziet van advies op financieel management en meegroeit met uw bedrijf.

Powered by: