Managementinformatie

Managementinformatie is de informatie die u nodig heeft voor de besturing en beheersing van uw bedrijf. Belangrijke beslissingen binnen uw onderneming worden genomen op basis van betrouwbare stuur- en verantwoordingsinformatie. Stuurinformatie dient ervoor dat u tenminste maandelijks exact weet waar u staat en of de doelstellingen behaald zijn. Daarnaast is verantwoordingsinformatie informatie die gebruikt wordt om simpelweg verantwoording af te leggen.

De complexiteit van managementinformatie

Hoe weet je als ondernemer wat betrouwbare informatie is? En hoe weet je welke informatie onjuist is? Het kost u veel energie en rendement als u de verkeerde analyses en keuzes maakt. Als ondernemer is het lastig om de juiste managementinformatie te verzamelen. Het verzamelen van managementinformatie mondt zich vaak uit aan een overvloed aan rapportages en indicatoren. Daarnaast wordt de managementinformatie niet gekoppeld aan strategische doelstellingen, waardoor u als ondernemer onmogelijk de juiste keuze kan maken. Ook is het lastig voor u als ondernemer om beslissingen te maken, omdat u vaak geen tijd heeft om een grondige analyse te maken van deze managementinformatie.

Wat kan BincQ voor u betekenen?

BincQ kan voor u het overzicht maken en advies geven over het nemen van beslissingen uit de juiste stuur- en verantwoordingsinformatie. Denk hierbij aan het behalen van targets die u uw onderneming heeft gesteld. Samen met BincQ kan gekeken worden naar relevante KPI’s zodat dagelijks gegevens en informatie wordt verzameld. Zonder deze KPI’s is het lastig om aan de bruikbare informatie te komen en is de kans groot dat u minder relevante informatie verzameld. Met de finance managers van BincQ gaat u van achteraf verantwoorden naar tijdig sturen op basis van juiste managementinformatie en KPI´s.

Neem contact op met BincQ

Wilt u weten wat BincQ voor u kan betekenen op het gebied van managementinformatie. Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.